Genieten

Wie houdt van rust, natuur, ontspannen zal op deze locatie zijn hartje kunnen ophalen. U logeert in een volledig gerenoveerde, eeuwenoude schuur. De dag start met een heerlijk uitgebreid ontbijt in de veranda die aangebouwd is aan ons woonhuis naast de B&B. Wij staan steeds klaar om jullie uitleg te geven over alle bezienswaardigheden in de streek aan beide kanten van de taalgrens (Wallonië of Vlaanderen).

Ook kinderen vinden hier vast hun gading : Paira Daiza bevindt zich op 20km, de Kluisbos op 12 km, de Ijsmolenhoeve met kinderboerderij op amper 4km, de gratis zoo van Lille (Frankrijk) bevindt zich op een kleine 50km en het provinciedomein De Gavers (Geraardsbergen) ligt op slechts 18 km van de B&B. Ronse biedt tal van mogelijkheden bij slecht weer waaronder een indoor adventure park en een grote binnenspeeltuin (Trammeland).

Wie houdt van lekker eten, zal niet teleurgesteld zijn. Men kan zich makkelijk restaureren op wandelafstand. Ellezelles telt trouwens een tweesterrenrestaurant « Le Château du Mylord » naast talrijke andere restaurantgelegenheden binnen een straal van 3 km rond de B&B.

Tientallen wandelroutes in de nabije omgeving brengen wandelaars, fietsers, paardenliefhebbers langs schitterende panoramische verzichten. Wie niet houdt van steile paden, kan op enkele tientallen meters van de B&B kiezen voor een vroegere treinroute die nu omgevormd werd tot een vlakke wandelroute met verharde bodem. De route verbindt Ronse met Vloesberg en loopt dwars door Ellezelles.

Ellezelles bevindt zich op de taalgrens van Wallonië en Vlaanderen, het ligt in het verlengde van de Vlaamse Ardennen. De grote wielerklassiekers spelen zich af op enkele km van de B&B. De streek is trouwens een plek bij uitstek voor liefhebbers van fietsen, VTT en wielertoeristen.

Wie houdt van musea en geschiedenis brengt vast een bezoek aan Lessines (Notre Dame à la Rose), Ath, Ronse of Oudenaarde, steden die slechts tussen de 5 à 20 km van de B&B verwijderd zijn en elk een eigen verhaal hebben met een rijk historisch verleden. Zonder de gemeente Ellezelles zelf te vergeten waar het interactief museum (la Maison du Pays des Collines) op amper een boogscheut van de B&B, de geschiedenis en rijkdom van de streek beschrijft.

Contacteer ons

Mont 16, 7890 Ellezelles
Tel: 0479 25 80 59
E-mail: marijke@aumontdescollines.be

 

 

▲ Bovenaan